22171
page-template-default,page,page-id-22171,stockholm-core-2.3.2,select-child-theme-ver-5.1.8,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,vertical_menu_enabled,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

DAKTERRAS AMSTERDAM

Dakterras Amsterdam

Meer dan 15 jaar verzorgen wij het advies, ontwerp, vergunning en berekening voor de vele aanvragen van een dakterras in Amsterdam.   Op de meeste platte daken is een vergunning voor een dakterras mogelijk. Dakterrassen worden toegestaan op het plate dak van het hoofdvolume maar ook op daken achter het hoofdvolume. Bij monumenten zijn de voorschriften strenger.

 

Uw Dakterras in Amsterdam

Onder andere de volgende zaken zijn voor u van belang en daarover zullen wij u adviseren:

  • Sterkteberekening van de ondergelegen balklaag.
  • De wijze waarop (indien noodzakelijk) de balklaag verstevigd kan worden.
  • Entree middels luik, dakopbouw of deur in bestaande bouwlaag.
  • Per stadsdeel zijn er verschillende regels betreffende de hekken (materiaal, kleur en afstand tot de randen).
  • Verder zijn er diverse keuzes te maken over kwaliteit en kosten waarover wij u graag informeren.

 

Afhankelijk van uw wensen verzorgen wij alleen de omgevingsvergunning een deel of het gehele project.   Wanneer uw dakterras in Amsterdam in strijd is met het bestemmingsplan is er een vrijstelling nodig. Het kan raadzaam zijn een conceptaanvraag te doen bij het stadsdeel. Met relatief lage legeskosten zal een conceptaanvraag veel duidelijkheid geven over de mogelijkheden.

 

Uw Dakterras in Amsterdam wordt door ons begeleid

Met AmstelBouwadvies kiest u voor een betrouwbare partner. In Amsterdam zijn wij goed bekend met de bestemmingsplannen, vrijstellingsmogelijkheden, welstandnota’s en -commissies. Daarnaast hebben wij veel ervaring met monumenten en de eisen van Bureau Monumenten en Archeologie van de gemeente Amsterdam.   Voordat wij de aanvraag doen adviseren wij u over alle zaken die voor u van belang zijn. Juist in Amsterdam kunt u extra advies gebruiken. Een aanvraag behelst vele zaken: bouwkunde, ontwerp, haalbaarheid, berekeningen, buren, VvE, kosten, etc. Wij begeleiden u.  Na het aanvragen van een dakterras in Amsterdam verzorgen wij het overleg met de gemeente, welstandcommissie en andere toetsers van de aanvraag.   In plaats van omgevingsvergunning worden nog vaak de termen bouwvergunning en bouwaanvraag gebruikt.

 

Dakterras Amsterdam en AmstelBouwadvies

Sinds 2000 bestaat ons bouwkundig bureau, lang onder de naam Constructief. Met de jaren is ons dienstenpakket en netwerk enorm uitgebreid. Wij vonden dat de naam Constructief niet direct voldoende duidelijkheid bood en daarom heet ons bedrijf vanaf 2015: AmstelBouwadvies.

Voor meer informatie over Dakterras Amsterdam bezoek onze website.

Dakterras-Amsterdam-02-300x234